Demonische Donderdagen

Nysrogh

In de Ars Goetia-trilogie spelen verschillende demonen mee, met wel zeer exotisch klinkende namen. Dat is ook een van de meest gehoorde feedback, denk ik: “Die namen…”

Als dan niet vergezeld van het nodige gekreun.

Tja… de namen zijn niet simpel, dat geef ik toe. Maar ik heb ze dan ook niet zomaar uit de lucht geplukt.

Nee, ze zijn eigenlijk zorgvuldig gekozen uit verschillende bronnen, waaronder o.a. de Bijbel, de Talmud, de Ars Goetia (uiteraard), enz. Maar waarom net déze demonen? Waarom niet Jantje en Pietje en Jefke? Of andere – misschien gemakkelijker uitspreekbare – namen? Dat leer je hier, in de nieuwe reeks: Demonische Donderdagen.

Maar dus, without further ado, de laatste demon, maar daarom niet de minste: Nysrogh.

Wil je de vorige posts (nog eens) lezen? Die vind je hier:

  1. Ashmedai
  2. Aitvaras
  3. Nybbas

Generaal

Toen ik Nysrogh verder uitwerkte wist ik al dat hij iemand moest zijn die nauw bij Ashmedai betrokken was, maar tegelijkertijd zijn eigen plannen had. Maar wie is er tweede in rang na de koning?

In België is de koning opperbevelhebber van het leger. Maar wie staat daaronder? Dat moest ik opzoeken. En wat vond ik? Na de opperofficier (die in mijn geval de koning zelf zou zijn), was de generaal de hoogste in rang. Et voilà, mijn demonengeneraal was geboren!

Of geen generaal?

Natuurlijk was er geen generaal te bespeuren in de Ars Goetia. Dus moest ik mijn mosterd elders gaan halen. Opnieuw scrollde en scrollde ik door meterslange online lijsten met demonennamen. Tot ik stootte op de naam Nysrogh met de volgende uitleg:

Nysrogh – (Unk) another second order demon – who- is chief of staff in the palace of hell.

Bron: https://demonicpedia.com/demon-quick-list/

Goed, een ‘chief of staff’ is geen generaal. En ‘second order’ is geen ‘Hoge Demon’, maar toch nestelde de naam Nysrogh zich in mijn hersenen en weigerde daar nog te vertrekken (een beetje zoals een Aitvaras dus doet 😉 )

Kon ik mijn verhaal aanpassen? Kon ik iets doen met een stafchef? Wat doet een stafchef zelfs? Nee, dat waren te veel onbeantwoorde vragen voor mijn onervaren zelf. Stafchef was te politiek (ik hààt politiek) dus nee, Nysrogh kon geen stafchef zijn. Terug naar mijn oorspronkelijke idee: de generaal.

En zo werd Nysrogh dus gepromoveerd van droge pennenlikker naar bloeddorstige militair. Hoewel, bloeddorstig? Dat viel best mee, toch?

Rogier Nijs

Op zijn menselijk pseudoniem ben ik eigenlijk best trots. De achternaam is namelijk niets meer dan het eerste stuk van Nysrogh’s voornaam (‘Nys’) maar dan wat vernederlandst (is dat zelfs een woord?) En dan heb ik met het laatste stuk van zijn demonenvoornaam ook de menselijke voornaam gevormd: ‘Rogh’ werd ‘Rogier’.

Hadden jullie dat door tijdens het lezen?

Eerlijk zijn, hè 😉


Voorlopig zijn we bij de laatste post aangekomen. Misschien dat ik hier later nog een tweede editie aan toevoeg eens Bewapening er is, maar maart is ten einde, en daarmee dus ook mijn Demonische Donderdagen. Laat zeker weten wat je hiervan vond. Vond je het interessant? leerrijk? Saai? Lezen jullie graag zo’n insider weetjes? Of haalt het net wat van de magie weg? Laat het me weten.


Bronnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.