Het leven zoals het is

Optimist tot in de kist

Zo kun je mij omschrijven. Ik ben degene voor wie het glas altijd halfvol is. En zelfs als het glas leeg dreigt te geraken, kieper ik er gewoon terug wat bij! Niet dat ik naïef ben (althans, dat probéér ik toch niet te zijn :-D), maar ik geloof in de kracht van de geest, van een positieve mindset. Als je altijd het negatieve ziet, geraak je in een neerwaartse spiraal. En dat wil ik vermijden.

Voor wie me op Facebook volgt, ik deel dagelijks een positieve gedachte van de dag. Het is een gymoefening voor de geest, een manier voor mij om elke dag iets positiefs te zien, en daarbij hopelijk tegelijkertijd jullie dag wat op te fleuren.

Positieve gedachten die ondertussen al aan bod zijn gekomen:

  • Iedereen wenst je een goede gezondheid toe.
  • We hebben EINDELIJK tijd om taakjes en klusjes te doen die we daarvoor altijd op de lange baan schoven (bij mij is dat bvb in de tuin werken)
  • We doen nog wel sociaal, maar dan op andere manieren. Videochatten met de vrienden én daarbij alle foefjes uittesten die Messenger voorziet, kan heel plezant zijn 😀
  • Files zijn (voor even) verleden tijd!
  • Vogeltjes kwetteren, bomen laten zich van hun beste bloesemkant zien, bloemetjes steken hun kopje boven het zand, … Kortom, de lente is in aantocht.

Ik ga de uitdaging aan om jullie elk dag van een positieve gedachte te voorzien. Als tegengewicht tegen al dat coronanieuws dat toch vaker naar de pessimistische kant neigt dan naar de optimistische.

Zie ik je op mijn Facebookpagina?