Het leven zoals het is

Mijn ontmoeting met Gimli op Elftopia

Zondag 11 augustus was ik, samen met het Schrijverscollectief, aanwezig op Elftopia. De dag begon vroeg. Extreem vroeg. Een schrijfster moet wat over hebben voor haar kunst.

Maar vroeger ging ik al graag naar Fantasy Fairs, dus ik had het er graag voor over. Echt verkleden, zat er niet in, maar ik had nog demonenhoorns en zwarte vleugels liggen (heb ik al gezegd dat Halloween mijn favoriete feestdag is?) dus die waren snel meegegrist.

De rit verliep vlekkeloos en voor ik het wist, maakte ik kennis met de andere leden. Een bonte bende verenigd in dezelfde interesse: fantasyschrijven.

En wat doen schrijvers ook graag? Juist, lezen! Nog voor het festival begon, had ik me dus al twee exemplaren aangeschaft…. Oeps 🙂 Ik was hier om te verkopen, niet om zelf te kopen!

Terug bij de les zette ik me aan mijn verkoopstafel. Eentje die er best mocht wezen, al zeg ik het zelf:

mijn verkoopsplekje op Elftopia

En toen gebeurde het ondenkbare… Een man naderde onze tent en vroeg: “So how are you all doing today?”

Die stem? Dat accent?

Die ken ik!

Gimli!

En jawel, het was hem Ă©cht! John Rhys Davies, de acteur beter bekend als Gimli (en voor de oudere generatie, Professor Maximillian P. Arturo uit Sliders) stond daar, en vroeg – oprecht – hoe het met ons ging. Helemaal starstruck mompelden we iets dat klonk als “good” en “how are you?” Hij vroeg of we auteurs waren, wat uiteraard volmondig werd beaamd, en zei dat we goed werk leverden.

“We need more books and less computers!”

Daarna ging hij verder over zijn telefoon (een oude Nokia 3310) en dat deze toch wel dringend aan vervanging toe was. Hij moest hem al wekelijks opladen. Ergo, hij was versleten.

Die John, wat een grapjas!

Dat bleek eens te meer toen ik vroeg of ik samen met hem op de foto mocht. Dat mocht zeker, en toen hij zijn arm om me legde (helemaal starstruck, jawel) begon hij me te kietelen.

“No giggles,” zei hij met dat geweldige Britse accent.

Niet giechelen terwijl Gimli je kietelt? Onmogelijk!

“No giggles….”

Het was officieel. mijn dag kon niet meer stuk!