Bezwering

Wat een dag

Op 24 februari hield ik mijn allereerste boekvoorstelling. Jongens, wat had ik zenuwen!

Alles was nieuw: wie nodig ik uit? Wat serveer ik aan de mensen? Wat zeg ik? Moet ik speechen? Iets voorlezen? Interviews geven? Vinden mensen dat wel interessant?

Gelukkig brachten Kramat en MaryDes soelaas. Zij stelden voor om geen saaie speech te geven, maar wel een kort en krachtig interview. Dat kon ik dan zelfs vooraf voorbereiden!

I-de-aal!

En zo gezegd, zo gedaan.

Vooraf heeft een stagiair bij Kramat contact met me opgenomen en hebben we samen dat interview voorbereid. We hebben het gehad over de namen van mijn personages (leuk wistjedatje: de demonennamen zijn bestaande namen, geplukt uit verschillende godsdienstige bronnen), de inspiratie voor het verhaal (hoe een slechte relatie toch op iets positiefs kan uitdraaien), hoe lang ik aan Bezwering heb geschreven (laaaaaang), de speciale wereld waar het verhaal zich afspeelt (vampiers en mensen leven in harmonie naast elkaar), enz.

sfeerbeelden van de boekvoorstelling van Bezwering
Enkele sfeerbeelden

De grote dag

En dan brak de grote dag aan. Het hoeft wellicht niet gezegd dat ik van ’s ochtends al aan het sterven was. Ken ik de antwoorden op de interviewvragen? Hopelijk krijg ik geen black-out! Wat zeg ik tegen de burgemeester? Wat als de mensen niet komen opdagen? Wat schrijf ik bij iedereen in hun boek?

Maar al bij al waren die zenuwen – natuurlijk – helemaal overbodig. De dag zelf verliep vlotjes. De mensen hebben mijn daverende benen (hopelijk) niet opgemerkt, en de eerste signeersessies waren een feit.

MaryDes heeft zelfs een compilatie gemaakt van deze dag. Die kun je hieronder bekijken.

Op naar de volgende?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.